The Corner House, London

The Corner House, London

West Leigh were delighted to work in partnership with Studio 30 Architects to deliver this stunning project.

 

After relocating to London from Sydney, a young family accustomed to open spaces and a connection with outside wanted to maximise the current volume of their awkwardly proportioned Victorian house.  As a result, the refurbished kitchen-diner has been opened up onto a new rear terrace via a huge new opening in the façade allowing  daylight to flood in.  Down a short flight of steps, a large lawn links to a play den tucked under the terrace, creating a fun area for children to enjoy the fresh air; while adults can share the garden on the raised sun-terrace and barbeque deck.

 

The accommodation at first floor is reconfigured to create an additional bedroom ensuite and provide better proportioned children’s bedrooms.  At loft level a huge dormer – articulated to the maximum size allowable under Permitted Development rights – squeezes every bit of space from under the restrictive ceiling pitches, while framing a spectacular panoramic view across the neighbourhood roofs.

Featured in the New London Architecture 'Don't Move, Improve' Awards 2019

Location:  East Dulwich, London, SE5

 

Date:  2016 ongoing

 

Contractor:  Sutton Construction

 

Engineer:  Rodrigues Associates

Back to Blog

Filter by Tags

View Archives